Syfestivalen i Stockholm

I helgen var jag uppe i Stockholm på Syfestivalen. Jag, Lisa, Jenny och Alicia från Hela Sverige Syr satt alla i Janomes monter under lördagen och sydde. Men mest pratade vi nog. Både om programmet, vår tid i Stockholm och vad som hänt sedan vi sågs sist. Dessutom fick vi prata med en himla massa glada besökare som kom fram och ville säga hej, ta en bild eller undrade hur det var att sy på tid i TV och vad jag sydde på där i montern.

Jag hade både mobil och systemkamera med mig men tog väldigt få bilder. Det var så mycket som hände hela tiden så jag glömde bort det. De enda bilder som blev bra av de fyra jag tog totalt var de här två översta. Resten har jag lånat från Janome, Lisa och Jenny.

Både Lisbeth Stålborg från juryn och Kenneth kikade förbi. Kolla gänget alltså!


Söt-Lisa hade klippt håret och jag hade en rykande nysydd klänning helgen till ära.


Janome hade riggat montern så vi alla hade en stor affisch med lite info om oss där vi satt och sydde. Så här städat och lugnt var det före mässan öppnade.Lisa sydde en veckad kjol och jag experimenterade med stråvecksklänning i vitt bomullstyg. Jag hann bara få överdelen klar.

Under dagen träffade vi också Walter Heidkampf från de Norske Symesterskapet som berättade om hur tävlingen varit där.På kvällen åt vi asiatiskt buffé tillsammans med Janomegänget och hade jätteroligt.


Jag förväntade mig nog att Syfestivalen skulle vara som en enda stor tygaffär med alla möjliga tillbehör men där blev jag lite besviken. Det fanns det mesta men inte så mycket i tygväg. Det fanns pärlor, smycken, garn, rostade mandlar, färdigsydda kläder och sjalar, quilt-bitar, symaskiner så klart, knappar och stretchtyger för barn. Inte så mycket vävda tyger alls. Det var lite synd, tycker jag. Tyg förknippar i alla fall jag allra mest med sömnad. Kallelse till alla tygaffärer alltså. Ni behövs på mässan!

Tusen tack Janome för fantastiskt gott värdskap och hej till sygänget från Hela Sverige Syr och alla glada besökare jag träffade. Det var ni som gjorde min helg!

Kommentarer

  1. Kul att se er alla! Handlade nål och tråd i Jamones monter, för det saknar jag på mässan, så fram för mer SYBEHÖR och TYG. Det är som matbutik inte skulle ha mjölk och bröd.

    SvaraRadera
  2. Mycket tyg fanns det på mässan (för dom som inte syr känns det nog som mängder!) men dock nästan bara barntyger och quilttyger. Jag skulle också gärna se mer "vuxentyg", fler utställare som visar färdigsytt i olika stilar till vuxna. Framförallt olika tygkvaliteter då iaf jag som inte sytt speciellt mycket har dålig koll på vad alla olika tyger är för sort och vad man har dom till. Inte för att det är dåligt med inspiration på en mässa men ännu mer mångfald förgyller :)
    Blir så grymt imponerad av alla som syr så fina kläder! Dina klänningar är fantastiskt fina.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg