Nysytt! Flanellen

Nysytt är egentligen en överdrift eftersom klänningen syddes just efter nyår när det var ganska kallt i allmänhet och i vårt hus i synnerhet. Jag behövde sköna klänningar med lite värme i.
Jag valde det väl beprövade mönstret shirtwaist dress från Gertie's new book for better sewing igen. Med tanke på växande kalaskula kändes smocken i ryggen som en god och långsiktig idé.


Inga större förändringar från originalet mer än det vanliga med att ta bort lite från axelbredden. Och så rundade jag av skjortsnibbarna också.


Knapparna hittade jag i ett rör på Gittes Svtuvkälla. Det var först när jag skulle sy i dem som jag upptäckte att några var svarta och några marinblå. Jaja, värre saker har väl hänt så tvåfärgat fick det bli. Även flanelltyget hittade jag på Gittes Stuvkälla.


Tyget på oket i ryggen vändes på skrådden som en rolig detalj. Och ja, rutigt igen. Ni vet ju att jag gillar det.

Kommentarer

 1. Åh så fantastiskt fin! Är så svag för rutigt och flanell! Och så saknar jag att ha bebis i magen när jag ser dig (har bebis på 10 månader utanför magen nu), men egentligen inte för det var ju förskräckligt med foglossningen då.

  SvaraRadera
 2. (men foglossningen tenderar man att glömma, det var ju himla mysigt med bebis i magen. Kan ju rapportera om att det är jättemysigt med bebis utanför också ;) )

  SvaraRadera
 3. Hur gammal var du när du började sy?
  Jag tokälskar din blogg och hur duktig du är på att sy! Jag skulle så himlans gärna vilja lära mig, men tänker att det ska vara för svårt. Tror du att alla kan lära sig? Även om man inte har fallenhet för det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Jag var väl 20-21 år när jag sydde mina första plagg. Sen gick det många år där emellan då jag bara la upp gardiner och sydde kuddar vid behov. Det skulle dröja måna år före jag började sy kläder igen.
   Jag tror verkligen alla kan lära sig. Börja med enkla plagg och bygg upp ditt självförtroende lite. Det kommer gå fel ibland men du kommer lära dig mer och mer. Kanske kan en sykurs vara en bra början? Börja med att intala dig själv att du kan. Det är steg ett! :)

   Radera
 4. This dress looks very beautiful on you!! :)
  I wish my translate was working... I could read what you write as well. ;)
  Cheers!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg