Veckans kompott

Värst vad tiden går fort. Varje vecka bara svischar förbi. Eftersom jag varit lite frånvarande här tänkte jag börja med en sammanfattning från sista veckan.

Jag har börjat en omorganisering av trädgården på ängen. Min pappa hade en gammal stentrappa hemma som han körde hit med grävmaskinen i sällskap med min bror och mamma. Efter en dags arbete och trixande är det nu bara det översta trappsteget kvar. Dessutom har vi rätat upp lite av den övriga stensättningen som blivit lite skeva med åren. Jag har sen säkrat upp med cement så det ska dröja länge innan det rubbas igen. Ordning och reda på torpet alltså.
Jag drömmer om att man ska gå ner för stentrappan till den soligaste delen av ängen och där vill jag bygga ett växthus av gamla fönster. Det ska vara som en lummig och rufsig oas där nere i ängsträdgården. Om jag någon gång blir rik ska jag köpa en egen grävmaskin, en minigrävare räcker. Jösses, vad roligt det hade varit.
På kvällen efter stensättningen var jag helt slut och gick väl i ärlighetens namn inte så värst bekvämt pga foglossningen. Men dagen efter var foglossningen som bortblåst. Det varierar verkligen hur ont det gör och tur är väl det så man får något gjort här hemma. Jag är ju en otålig själ.


Min sykamrat Annemarie har varit på besök igen. Dels för att hjälpa Thomas och dels på lite minisemester och sömnad. Hon har drömt om att få se vitsipporna i blom eftersom vitsippor inte finns i Boden, Norrbotten. Hon kom just i rättan tid när de blommar som mest och när löven börjar grönska på träden.Från vänster till höger:
Jag fyndat gamla BRIO-tåg och brandbil. Stora och rejäla trägrejer till ett totalpris av 200 kr.
Jag har snudd på somnat i badkaret till en hög trädgårdstidningar. Älskar att bada badkar.
Jag har sytt, stylat och fotograferat en ny artikel till tidningen Får jag lov om hur man syr den perfekta sommardanskjolen som kommer ut till prenumerant och butik i början på juni.
Och så har jag fyndat fyra nya och mycket pedagogiska skolplanscher i härliga färger som har placerats i gamla skolsalen. Jag möblerar om bland skolplanscherna ganska ofta.


Ni vet väl att jag finns på Instagram också? AnnaNeah heter jag där och under hashtag #gamlabyaskolan kan ni hitta fler bilder från vår gamla skola.

Kommentarer

Populära inlägg