Sommaren!

Mina planer för sommaren: 
Först och främst måste jag nog förbereda mig lite mer mentalt på att jag ska bli mamma, på att vi ska bli tre personer i huset snart. Det känns fortfarande, såhär ca 6 veckor före, väldigt abstrakt att det ligger en liten människa och växer i mig. Overkligt. När ska det landa?
Jag vill fortsätta utveckla trädgården och utemiljön här. Att få vara utomhus långt bort från dator och påta runt bland jord och växter är som meditation för mig. Dessutom tänker jag sysselsätta mig med fönsterrenovering i juli. Monotont och lagom ansträngande sista månaden före bebis.
Bästa sommarstället:
Spontant vill jag bara säga hemma! Jag kan åka på dagsutflykter, kanske någon helgutflykt men när det är som vackrast här hemma vill jag passa på att njuta av det. Karlshamn har ju allt jag behöver och vill ha på sommaren.
Sen njuter jag väldigt mycket att vara hemma på mina föräldrars gård också. Vackrare plats finns nog inte. Favoritsommarblomman: 
Ros och syrén är favoriter men jag gillar alla som man kan binda till fina buketter och som luktar gott.Här badar jag helst: 
I havet eller i mitt gamla zinkbadkar om jag snabbt vill svalka mig här hemma.Hur länge ska du vara ledig?
Jag kommer att ha semester i 5 veckor före bebisen i är beräknad. Det känns otroligt bra. Sen kommer jag att vara föräldraledig från mitt anställda jobb men fortsätta med några fasta uppdrag i företaget. Eftersom Thomas också kommer fördela ut sina föräldradagar varje vecka finns det goda möjligheter att hitta på saker ändå när jag är "ledig". En får ju ändå utnyttja det faktum att vi är två om barnet. Två har tillverkat det. Två tar hand om det.
Vad ser du mest fram emot? 
Att bara få vara. Oplanerade dagar är det bästa jag vet och jag ska försöka njuta och ta vara på varenda en. Och så vill jag äta enorma mängder jordgubbar och körsbär! Alltså obscena mängder.
Vad kommer du köpa inför semestern?
Inte så mycket, tror jag. Solskyddsfaktor och kanske en ny solhatt. Samt ett litet partytält som jag kan stå och renovera fönster i.
Det här lyssnar jag på i sommar: 
P3 och Spotifylistor.
Favoritsommardoft: 
Rosor och blöt nysimmad hund.
Hur kommer du att göra dig illa?
Som vanligt när jag röjer runt förväntar jag mig skrapsår, blåmärken, brutna naglar och om jag rör mig mycket pre-bebis, foglossning. 


Vad oroar du dig för?
Jag oroar mig nog väldigt lite. Men jag önskar att jag kan vara närvarande och njuta av allt, att sommaren inte går för fort och att barnet jag bär på föds friskt.
Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Som den sista sommaren utan barn, kanske? Eller om tidsoptimisten får tala, sommaren då jag renoverade alla fönster i skolsalen och ändå hann slappa... 


Den ultimata sommardagen: 
Jag vaknar till fågelkvitter och äter jordgubbar och mjölk till frukost. Jag har en helt oplanerad och kravlös dag och känner efter vad jag vill fylla den med. I kylskåpet finns det mat jag tycker om och jag behöver inte åka någonstans om jag inte vill. Jag småäter körsbär från trädet vid huset. Kanske tar vi en cykeltur ner till havet med Snoddas öron fladdrande i vinden där han sitter i cykelkorgen. Där läser jag gamla Gård & Torp-tidningar. När vi kommer hem igen grillar vi något gott och jag gör små folieknyten med grönsaker från mina egna odlingar vi kan ha till. När det blivit mörkt tänder vi en vedkorg och sitter ute och njuter av sommarnatten.Lista från Sandra Beijer

Kommentarer

  1. Låter som att det blir en fantastiskt fin sommar hos er i gamla skolan. Din plan låter helt underbar. Tummen upp för att det blir just så. Sommarkram från Etelpetel

    SvaraRadera
  2. Jag har inte varit inne på din blogg på ett tag så nu sitter jag här och ler och är så himla glad för er skull, att ni ska få en liten bebis! Jag är höggravid med nr 2 och gillade verkligen inspirationen till smockklänningen. Hoppas att allt går bra för er. Kram från Malin

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg