Tutorial: Sy den perfekta sommarkjolen


Jag har gjort ett nytt reportage för magasinet Får jag lov. Tema denna gång var temat hur du syr den perfekta sommardanskjolen och kommer till prenumeranterna denna veckan men i butik först nästa!


Modell denna gång var Anna Minders, en tjej som dansar väldigt mycket och har det som sitt stora intresse. Jag fotograferade alla bilder utom just de här två som Diana på tidningen tagit.


Kjolen utformade jag så att den skulle kunna sys av alla. Du räknar själv ut ditt mönster utifrån mina instruktioner och kan därför också anpassa den så som du vill ha den. Kjolen är motveckad runt linningen och i Annas fall var det viktigt att den inte skulle begränsa rörelserna i dansen.


Tyget är ett ljuvligt lent viscosetyg från Ohlssons Tyger (som stod för tygerna i reportaget). Eftersom viscose är både tungt och lent behövs ingen underkjol och tyget andas och rör sig fint i dansen.


Vill du sy en likadan kjol ligger hela instruktionen här på tidningen Får jag lovs hemsida.

Kommentarer

 1. Jag hittar inte tyget på Ohlssons hemsida, har du en länk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Det var ju ett tag sedan jag gjorde själva reportaget så just detta viscosetyget verkar inte finnas längre. Det här är ett liknande tyg med liknande färger. Kanske kan det finnas kvar i butik om inte annars. http://www.ohlssonstyger.se/TriggerShop/Artikel/Sommarens_nyheter/Sommarens_Kladtyger/_Viscose_Hawaii__-1_467_13510.aspx

   Radera
 2. Så fint det blev! En bra modell att börja med om man vill lära sig att sy mera :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg