Barnvagnen

Jag hade mycket huvudbry gällande barnvagn till kommande bebisen. Alla nytillverkade vagnar var så extremt fula och ja, faktiskt lite själlösa. Jag gav det en chans och vi var och kollade på nya vagnar men det fanns ingen där, som trots alla finesser fick mitt hjärta att slå.
Så jag vände mig till min vanlige käpphäst, second hand och vintagemarknaden. Vagnen behövde verkligen inte vara perfekt men bra gung och lite stil var ett krav.

På Blocket hittade jag till slut vagnen jag sökte. Jag hade tur att Thomas var i Stockholm över dagen och kunde ta sig ut till Lidingö där vagnen fanns att beskåda. Och eftersom den var i sånt fint skick fick den följa med hem på flyget, väl paketerad.Det blev en begagnad Silver Cross Kensington. En vagn som tillverkas i England till stora delar för hand. Jag är lite osäker på hur gammal just vår vagn är men de ser i stort sett likadana ut idag. En ny Silver Cross kostar ju skjortan så jag kan verkligen rekommendera att köpa den second hand. En liggvagn som den här används ju under relativt kort tid och slits inte så mycket.
Vagnen är ganska stor. Hjuldelen får plats i bakluckan men själva liggdelen får vara i baksätet. Men det praktiska bryr jag mig mindre om. Det blir bra det här!


Jag har pimpat den med virkade bollar från Littlephant och sängkläderna är vintage som mamma hittade när hon rotade runt där hemma. Jag sydde en ny madrass av fibervadd i kombination med bomullsvadd med bärande fiber från Stoff och Stil. Och över madrassen ett marinblå- och vitrutigt överdrag som matchar vagnen av lite tygrester jag hade här hemma.


Jag beställde en helt ny skötväska, även den från Silver Cross. Den är så pass snygg att man kan ha den även när skötväsketiden är förbi, tänker jag.

Ser fram emot när den här pärlan ska ut och rastas för första gången. Det är ju ganska snart det!

Kommentarer

 1. Det kommer att sussas skönt i den vagnen, ett riktigt lyx åk, tummen upp för att ni lyckades få tag i ett så fint exemplar.

  SvaraRadera
 2. Hej! Råkade hamna på den här bloggen och gillar det jag ser. Gillar din/er stil får så mycket inspiration nu. Kommer absolut att följa bloggen med intresse och glädje. Håller själv på att starta ett företag (brovilica design) men jag håller mest på med virkning, stickning med mera. Jag och symaskinen är inte bästa vännerna men skulle vilja bli bättre. Övning ger färdighet så det är väl bara att sätta igång. Ser ju som att jag kan få hjälp här genom att läsa dina inlägg.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Karinbwallin.weebly.se8 augusti 2015 kl. 16:15

  Läste på nätet att de i din stil på vagn ligger på
  25 000. Det är nog att köpa begagnat.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg