Signes önskelista till jul

Signes julklappslista riktar sig nog främst till familjen som går och undrar men kanske kan den även inspirera någon annan. Därför lägger jag ut den här.


Signe är rättså lättroad nu och det krävs egentligen inte så mycket för att hon ska kunna sysselsätta sig. I flera veckor har tvättrådsetiketter i kläder, en bit färgglatt tyg och presentsnöre varit hennes favoritleksaker. Att pilla på dem utvecklar ju även hennes finmotorik så det är win-win på alla nivåer.

Att tänka på:
Pga av problematiken med plast (giftiga ftalater, Bisfenol A, flamskyddsmedel) vill jag gärna undvika plast i möjligaste mån så länge jag bara kan. Det är galet att det ens får finnas gifter i barnprodukter. Därför gillar jag trä, stickat och tyg bättre och det kan gärna vara second hand eller vintage. Hellre få och vettiga saker alltså än ett hav av billig plast är väl kontentan av det hela.

Stickade plagg. Jag kan ju inte sticka själv än men jag har gjort en hel lista med stilmässig inspiration här på Pinterest. Det finns så mycket kärlek i det som någon knåpat ihop med sina egna två händer under stilla stunder. Dessutom finns nog inget gulligare än en unge i en stickad tröja. Man kan ju även hitta fina stickade plagg på second hand.


Kläder i övrigt
Helst plagg i ljusa och milda färger och gärna i naturmaterial.
(Signe äger i princip inga svarta eller mörka kläder. Plasttryck, grälla mönster, hårda färger eller text- och plasttryck går också bort).

Signe är snart 60 cm lång och har många plagg redan i storlek 62 så storleken kan gärna vara 68-74 så det kan användas framöver och även till våren.
Här är några konkreta tips som är fina.
- Zara har fina klassiska plagg
- Tröja från Kappahl
- Madickenklänning från 100 years
- Den klassiska rosmössan i ny tappning
- Pyjamas, gärna med dragkedja fram. Bland annat Lindex och Kappahl säljer dessa.
- Second hand-plagg eller vintage i bra skick är lika uppskattat.

I övrigt har jag en inspirationssida på Pinterest som kan vara till god stilmässig hjälp. 

Böckerna om Castor av Lars Klinting. Genom boken Castor Syr, som hon fick i present lärde jag mig att det finns fler böcker i serien i serien. Träklossar. Dessa kommer från Ekoleko.En minikånken från Fjällräven. Det är nog den sötaste väskan jag kan tänka mig som hennes allra första. I någon av följande färger.
En badanka, den klassiska varianten. Hon älskar ju att bada.
En nyckelknippa i trä  hade hon nog gillat. Denna från Ekoleko.


I övrigt: En bitring i giftfritt material eller en lagom stor boll att knuffa mellan oss lite längre fram är andra förslag. 

Kommentarer

 1. Vad söt hon är Signe.
  Många kramar till er alla.
  Från Barbro som gillar din blogg.

  SvaraRadera
 2. Åh, jag sitter med precis samma undran över vad vi ska önska till våran lilla tjej på 3 månader, så detta inlägg gjorde att jag fick lite hjälp på traven! Tack för en fin blogg! Hälsningar från Ida

  SvaraRadera
 3. Så fin hon är lilla Agnes. Mvh Berie!

  SvaraRadera
 4. Det finns badankor i naturgummi också, Anna, om du är intresserad! http://www.ekokul.se/badleksaker/bit-och-badanka-i-naturgummi

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg