En rutig röd rackare

Jag ligger verkligen efter med att fotografera det jag sytt det senaste året. Jag har sytt mer än man kan tro när man läser bloggen. Men saknar ni mina inlägg här händer det desto mer på Instagram. Mitt användarnamn där är annaneah.

Nyligen hade jag en bloppis på Instagram och sålde lite kläder och då såldes bland annat denna klänning före den ens fotograferats på mig. Jag ångrade lite att jag inte sytt en ärm på den och sen blev den hängande oanvänd. När jag dessutom behövde mera plats i garderoben såldes denna snabbt.


Tyget är bomull från Ohlssons tyger som förmodligen har något syntetiskt material inblandat också. Det märktes när jag skulle stryka och pressa. Det luktar på ett speciellt sätt då. Knapparna är klädda i samma tyg som klänningen men går inte att öppna på riktigt. Mönstret och principen alltså är samma som i den galet blåa klänningen då jag använde Simplicity Lisette 2209.  Ett bra basmönster med roliga infodringar fram. Ärmhålen piffades till med prickig snedslå.
En jättegullig klänning alltså. Hoppas den som köpte den är nöjd.

Kommentarer

 1. Äntligen!!!
  Saknar dina härliga inlägg, fina bilder och din insperation.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken fin blogg och så härliga klänningar! Jag skulle gärna läsa om tips kring hur du väljer tyg - mest bomull har jag sett - men hur hittar jag material som tex inte skrynklar? Kanske står det redan nånstans och jag bara inte har hittat det än ;) Mvh Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, jag ska fundera på ett sådant blogginlägg. Jag gillar bomull absolut med älskar mest viscose. Tyger som inte skrynklar brukar vara syntetiska och jag försöker undvika dessa i möjligaste mån. De andas dåligt och känns plastiska på något sätt.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg