Nysytt! Den rutiga vårklänningen

Här kommer en nysydd klänning (såklart!) och i en av mina favoritmodeller.
Det är fortfarande en hel del klänningar i garderoben som jag inte kommer i efter graviditeten, tyvärr. Så då behövdes några sköna inför vår och sommar. Det här tyget har jag fått av min sykamrat Annemarie en gång i tiden. Det är ett skönt skjorttyg i bomull med lite syntet i också. Det skrynklar inte så lätt, vilket är tacknämligt.

Modellen är min gamle följeslagare Butterick 5846 . Jag återkommer till den när jag vill sy ett säkert kort. Jag gjorde den något större endast genom att lägga till lite i sidosömmen och det funkade bra. Det är också smidigt om jag någon gång behöver sy in den. Det jag gillar extra med den här modellen är att det finns ett ok både fram och bak samt de öppna insnitten både fram och bak. Så himla skön samtidigt som den sitter snyggt och känns lite 40-tal.

Kjolen är inte den halvcirkelvariant som finns med i mönsterkuvertet eftersom jag gillar lagda veck bättre. Ett lång rektangulärt tygstycke som jag lagt veck på bara. Ungefär hur jag gör det visar jag här i denna artikel jag gjorde till tidningen Får jag lov.  Här har jag bara lagt till lite extra för själva knäppningen fram.


Knapparna hittade jag i mina knappbyrå med vintageknappar. De är i plast och i form av en blomma.


Jag har redan använt den mycket och trivs jättebra i den. Hoppas ni inte tycker det är tjatigt med alla skjortklänningar för ni har fler att vänta, mohaha.

Kommentarer

  1. Väldigt söt klänning. Ja, man börjar bli sugen på lite vårkläder nu, speciellt klänningar :).

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg