Nysytt! En blå knytblus

Jag har testat ännu ett mönster från Patterns by Gertie som säljs av Butterick nyligen. Jag lockades av den vackra halsringningen och tulpanärmen. Gertie överlag gör väldigt fina mönster, tycker jag. Jag passade som vanligt på att köpa ett gäng mönster direkt från voguepatterns.com när de hade rea för ett tag sedan. Du kan köpa sju mönster på en frakt, så Annemarie och jag delade på den och valde ut några mönster var. Frakten är dyr till Sverige men eftersom mönsterpriset är väldigt lågt under rean tjänar man ändå på det jämfört med att köpa här i Sverige. Och leveransen tar bara en vecka.


Nåja. Det jag gillar med mönstret nu är framförallt tulpanärmen. Den kommer jag använda fler gånger. Däremot är jag inte så förtjust i varken passform eller placeringen av knytet som liksom hamnar mitt på bysten. Storleken känns större än vanligt. Jag syr alltid storlek 14 och det har aldrig tidigare blivit för stort. Jag brukar heller aldrig behöva göra någon justering förutom att möjligen korta av livet. Kanske är jag bortskämd i den bemärkelsen. I vilket fall hade nog denna suttit bättre på någon lite större än mig.

Tyget är viscose i den bästa blå färgen som jag fick av Annemarie för något år sedan.

Kommentarer

  1. Jag tycker den är supersnygg! Älskar tyget och modellen! Men ibland känns ju plagg fel på kroppen liksom.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig Anna att halsringningen och tulpanärmarna är vackra. Och tack för tipset om var jag kan hitta mönstret.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg