Nysytt! En knyttop

Jag har faktiskt vågat mig ut och testat lite nya mönster den senaste tiden. Mitt mönstergalleri är enormt numera och det vore väl skam om jag inte åtminstone testade dem lite då och då.

Det här var en test på ett av Gerties mönster för Butterick. Jag skulle vilja utöka min garderob med fler överdelar, kjolar och ja, till och med byxor och inte bara de sedvanliga klänningarna. 

Den här toppen knyts omlott och slutar precis vid midjan där kjolen tar vid. Perfekt längd alltså. Eftersom den ska sys i stretchtyg är den väldigt skön att ha på sig. Tyget jag använde hittade jag bland stuvarna på Ohlssons i Luleå för många herrans år sedan och det har sedan blivit liggande i mina gömmor. Trots en ganska liten stretch dög det för att testa mönstret. Den blev ganska stum och skulle nog sitta bättre på någon i mindre storlek.


Jag kommer säkert sy flera omlotter framöver och till det några fina kjolar. Jag kan tänka mig att med lite längre ärm och sydd i ett varmt tyg skulle den också med fördel kunna användas som en skön omlottkofta under kalla sommarkvällar. Bra mönster alltså och väldigt lätt att sy.

Kommentarer

Populära inlägg