Nysytt! Den snabba stretchiga


Ibland vill man bara sy ihop något snabbt. Det liksom kliar i fingrarna. Restless fingers. Och efter ganska låg, nästintill obefintlig sömnadsfrekvens under nästan ett halvår sedan Signes födsel kände jag just så där. Jag visste att jag inte hade mycket tid på mig men ville verkligen, verkligen sitta ner och sy något. Vad som helst, nästan, bara jag fick sy av mig en stund. Det var syklåda när den är som värst.

Så jag tog ett tyg av viscosetrikå jag hade i mina gömmor, ryckte till mig ett gammalt favoritmönster (en kopia av en sliten vintageklänning jag klippt sönder och ritat av) och skred till verket med overlockmaskinen. Vroom-vroom! Det här blev resultatet. Jätteskön och jättesnabb att sy. Inget fancy alls men färdigställd och flitigt använd här hemma. Min motsvarighet till mjukisbyxor, kan man säga.

Har ni syklåda någon gång?

Kommentarer

 1. OM jag har syklåda! Och nu blev den väldigt intensiv plötsligt, så kanske jag ska sätta mig och faktiskt klippa ner den där fina favoritklänningen i hemskt elektriskt akryltyg och göra ett mönster av den som jag tänkt! Ja, det tror jag bestämt! Tack för pushen :)
  Och så fin klänningen är sen! Tyget är som en liten världsrymd.

  SvaraRadera
 2. Ja, just nu har jag det men samtidigt en rädsla att det ska bli fel och inte motsvara mina förväntningar. Sedan vill jag ha tiden med mig, kunna spendera flera timmar på det. Men det går bli lite fler varv på koftorna istället.

  SvaraRadera
 3. Ja, just nu har jag det men samtidigt en rädsla att det ska bli fel och inte motsvara mina förväntningar. Sedan vill jag ha tiden med mig, kunna spendera flera timmar på det. Men det går bli lite fler varv på koftorna istället.

  SvaraRadera
 4. Jo, nu börjar jag känna av den igen, syklådan, efter att ha stickat mycket ett tag. Jag tror jag ska värma upp med en enklare sommarklänning för att sedan ta tag i ett projekt jag tänkt på sedan i julas. Då fick jag en bok av svärsonen som handlar om att forma modeller direkt på provdocka. Det är inte så jag brukar göra, så det ska bli spännande att pröva! Välkommen till min blogg och kolla framöver om du är nyfiken på att se hur det går! Ewa

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg