Nysytt: Art deco-klänningen


Den här klänningsmodellen har jag sytt fler gånger än jag vill räkna. Det är favoriten Butterick 5846 som ni kan se många-många versioner av här på bloggen. Vill ni veta mer om just det mönstret kan ni klicka här...

Viskostyget köpte jag på Stoff och Stil i Malmö för länge sen. Sedan har det legat på lur i mina tygsamlingar. Anledningen att det fick ligga så länge var att jag var så himla förtjust i tyget. Jag ville vara säker på att sy något värdigt, vackert och viktigt av det. Så jag tog ett ett säkert kort och sydde ännu en skjortklänning.
Blev jag nöjd? Nej, faktiskt inte. Jag ångrar att jag inte valde en mycket enklare klänningsmodell så att tyget kommer till sin rätt utan en massa krusiduller, insnitt och veck som stör. Mina höga förväntningar på att tyget skulle komma till sin rätt uppfylldes alltså inte.

Nåväl, som vanligt sitter den som en smäck och den är skön att ha på sig. Med den delen av projektet är jag nöjd.

Kommentarer

  1. Det är en sån fin klänning och du klär så bra i den! Försökte mig på mönstret och det blev heelt fel. Kan inte du göra en tutorial när du syr din nästa? Skulle vara guld!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg