Nysytt! Crop top och pennkjol

Jag älskar när man hittar en stuv och får en idé att sy något bara på grund av den stuven som man aldrig kommit på annars. Hade aldrig kommit på tanken att sy en crop top liksom. Det här är alltså en pennkjol med väldigt hög midja och en tröja som är väldigt kort till.

Tyget är en riktigt tung courtellejersey med oregelbundna ränder. Tyckte det var snyggt att lägga den solida delen av tyget upptill och nertill och behålla ränderna på mitten och på ärmen.


Pennkjolen kommer från Gertie's Ultimate dressbook. Jag har bara höjt midjan lite extra. Ingen dragkedja behövdes eftersom det var stretchtyg. Själva tröjan är en kopia på en utsliten HM-tröja. Både kimonoärm med manschett och fickan var en fin detaljer som jag kopierade. Och så kortade jag av den ganska mycket. Den är alltså inte tajt över midjan och har inte heller några bystinsnitt.

Jag fick ingen vettig bra bild på hur hög midjan är. Jag fotograferade ungefär 20 plagg i en rasande takt när Signe hade sin sovstund förstår ni. Däremot hade jag postat en bild på Instagram där man kan se det. Kvalitén på bilden blev därefter...


Och eftersom det blev tyg över sydde jag även en klänning med tillhörande tajts till Signe. En röd utanpåliggande dragkedja behövdes för att kunna trä den över huvudet. Tyvärr är klänningen redan för liten för Signe. Annars hade hon fått modella den själv. Mönstret är Brindelle and Twig #58 och detta är varken den första eller den sista klänningen jag syr av det mönstret. Tycker det är jättefint.

Kommentarer

  1. Såå snyggt, vilken tur att du hittade stuvbiten. Modellen på tröjan är så bra, 3/4 ärm är en favorit hos mig. Trist att Signe hann växa ur klänningen, ni hade varit ett sånt fint team i varsin randig outfit. Förresten så är ni alltid ett fint team oavsett vad ni tar på er :)

    SvaraRadera
  2. Vilken söt klänning till Signe. Annorlunda då den är längre bak än fram. Vilket mönster?

    SvaraRadera
  3. Drömmen att kunna sy matchande kläder till sitt framtida barn! <3

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg