Nysytt: En röd komfortklänning

Den här klänningen sydde jag utifrån ett behov att ha en fin vardagsklänning i min garderob som också var skön, lättanvänd och som inte satt åt någonstans. En komfortklänning, helt enkelt. Lite slapp och stor skulle den vara. Ingen markerad midja som satt åt inte.
Mönstret är New Look 6587 som jag använt flera gånger. Denna gång kortade jag av överdelen till markeringen "Shorten or lengthen here" och midjan hamnade därför ganska högt upp. Dessutom la jag till någon centimeter i sidan på varje bak- och framstycke. I övrigt gjorde jag enligt beskrivningen.


Tyget är en mix mellan linne och viscose som jag hittade bland inredningstygerna på Stoff och Stil. Ett ganska tungt tyg som faller snyggt. Knapparna kommer från min samling med vintageknappar och är i genomskinligt formpressat glas. Älskar glasknappar men de har en tendens att vara lite vassa i hålen och nöter ganska lätt sönder tråden. 


Har använt den här jättemycket under för- och sensommar/höst. Den är dessutom praktisk med stora fickor men ganska varm. För att möta behovet av en komfortklänning för sommarbruk sydde jag sedan en svalare variant enligt samma koncept. Visar den en annan dag.

Kommentarer

  1. Så fin! Älskar verkligen den hallonröda färgen. Lätt en av de finaste färgerna tycker jag <3 Stort plus för sköna klänningar med fickor också!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg