Nysytt: Blå blommor och stora fickor


Den här klänningen är en kombination av två favoritmönster. Till överdelen använde jag Butterick 5748 och till kjolen med de stora fickorna använde jag New Look 6587. Funkade bra! 
Tyget hittade jag som en stuv på Ohlssons Tyger i Luleå för ett bra tag sedan. Det har lite stretch i sig vilket ökar komforten rätt rejält i en sån här tajt sak. Men visst är den ljuvligt blommig med den perfekt blåa bakgrundsfärgen? Som dekoration på kjolen sydde jag på ett litet bomullsband i nederkant och en passopal runt fickorna.


Butterick 5748 är ganska djup i ryggen men inte så pass djup att bh-bandet syns.
Den här kommer jag nog att använda en del i vår och sommar. Man blir glad av tyget och den är enkel att piffa med en kofta i glad färg. Färg för f-n, som jag brukar säga.

Kommentarer

 1. That is lovely and very similar to a dress I have just made in stretch chambray. The stretch certainly makes it more comfortable.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hej! Har du sett det här? (Antar du har koll, men ville dela 'just in case'!) http://mymodernmet.com/free-vintage-sewing-patterns/

  SvaraRadera
 4. Klänningen blev jätte fin. Ett härligt kvinnligt och glatt intryck. Bra passform och super med stora fickor- Har du dragkedjan i sidan eller mitt bak?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg