Ett besök i syrummet

Jag tänkte vi kunde göra ett besök i mitt syrum som också är klädkammare. Det var drygt ett år sedan som jag gjorde en total makeover därinne och nu har jag förändrat lite igen. Det fina gamla skrivbordet från 50-talet var inte så praktiskt tyvärr så det fick stryka på foten. Nya skrivbordet är egentligen en lång vit köksbänksskiva med röda svarvade ben från IKEA.
Jag tänker investera i en overlockmaskin i höst och nu finns den extra skrivbordsyta jag behöver till den. Yihaa!
Nu kommer bildbomben!

syrummet3syrummet15

Tapeten  är från InTrades Small Prints och jag älskar den. I stort sett all övrigt inredning plockar sina färger från den. Vimplarna har jag sytt med tygrester i passande färger. Arbetsstolen är en gammal rehabstol klädd i brun manchester jag hittade på loppis. Den kan ställas in på alla möjliga och omöjliga vis.

syrummet1

Fönsterlamporna är egentligen amplar till växter, även de från IKEA. Jag har borrat hål i botten och dragit in ström genom en textilklädd sladd.

syrummet2

I det lilla rullbordet Råskog förvarar jag sånt jag använder ofta. Saxar, nålar, vattenflaska, skräddarkritor, trådrullar och symaskinstillbehör.

syrummet6

Golvet målade jag med gräddvit linoljefärg från Ottossons Färgmakeri. För att skydda golvet mot slitage från min arbetsstol har jag köpt en genomskinlig plastmatta. För att den ska bli lite roligare har jag lagt en tygbit under den i samma storlek.

syrummet8

I taket har jag hängt två stycken likadana kristallkronor från IKEA. Det slår mig nu att det är väldigt mycket IKEA-grejer i det här  rummet. Men IKEA äger faktiskt på att göra grejer som är praktiska vid begränsad yta. Jag försöker i möjligaste mån att annars använda mig av loppisgrejer som ni vet.

syrummet10

Ett gammalt målat dockskåp agerar bokhylla. I det finns lite sömnads- och inspirationsböcker, skor jag tycker är för fina att gömma undan och förvaringslådor med material.

syrummet16

På dockskåpet står också en gammal telefon. Den fungerar men är inte inkopplad än. Färgen var så perfekt för rummet.

syrummet9

Dörrarna in till rummet var moderna och släta så jag tapetserade dem i samma tapet som resten av rummet. I den ena limmade jag dessutom fast en måttbeställd spegel. Listen runt spegeln är tavellist jag hittade en bunte av billigt på loppis. Rummet känns dessutom mycket större än vad det är tack vare den där spegeln.

syrummet14

Förutom syrum är det ju också en klädkammare. Det är rätt häftigt att ha en sådan överblick över sina paltor. Som ytterligare förvaring på hyllorna har jag plastbackar och gamla resväskor.

syrummet13syrummet11 

Thomas hörna är nååågot mindre än min. Men han syr å andra sidan inte några inga egna kläder, tänker jag.

syrummet4syrummet7 

En vägg har en annan tapet från InTrades Smallprints i en mera neutral grön ton och långa knoppar från House Doctor i olika pastellfärger. Väggen är perfekt när man ska packa sin väska inför en resa och vill ha koll på allt man ska ta med sig. Det är bara att matcha ihop allt där först. Dessutom brukar jag hänga nya klänningar där som gör mig lite extra glad.

syrummet12

Min provdocka är en Lady Valet. Man kan läsa mer om den och få svar på lite vanliga frågor genom att läsa här.

syrummet5 

Det här rummet är min oas i huset. Jag sitter där så ofta jag får en stund över. Under tiden jag syr tittar jag på film eller serier eller så lyssnar jag på radio. Då och då kommer Thomas in med en kopp te, eller så har man helt plötligt en katt eller två som lägger sig rakt över tygerna man just ska klippa i. Snoddas har en egen viloplats under skrivbordet på en gul kudde. 
Jag älskar verkligen det här rummet.

Translation in short: This is my sewing room. It is also a walkin closet. I love it and spend as much time as I can here.

Kommentarer

 1. Jag förstår att du älskar rummet. Det är helt underbart! Vilken dröm:) önskar att jag fick något liknande en dag. Blir så inspirerad!

  SvaraRadera
 2. Vilket fint syrum! Jag tycker speciellt om tapeterna och att du satt på röda, svarvade ben på skrivbordet. Och tänk, en sådan där gul telefon har vi också haft. Men den undrar jag var den är nu ... Visst är det roligt att ha ett speciellt rum där man kan hålla på med alla sina projekt!

  SvaraRadera
 3. Tack för underbar inspiration! Flyttar snart till hus och ska ÄNTLIGEN få ett syrum. Blir det bara hälften så fint som ditt kommer jag aldrig lämna det! ; )

  SvaraRadera
 4. Just lovely!! I have that exact same ikea cart!

  SvaraRadera
 5. Så himla fint! Jag har också glädjen av att äga ett sy och pysselrum. Men just nu är där alldeles för stökigt och jag drar mig för att städa. Att få titta in i ditt syrum gör att jag blir väldigt inspirerad till att ta tag i mitt eget och göra det färdigt.
  Du har en fin blogg!

  SvaraRadera
 6. Åh, vilket härligt rum! Här kunde jag bo! :)

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt fint!
  Du är så duktig och inspirerande.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg