Nysytt: En röd seglarstass!

Jag är väldigt svag för alla kläder med seglarstil och det är ju inte första gången jag sytt något liknande. Här är en annan från arkivet till exempel. Jag har alltid röda klänningar när jag sjunger med swingorkestern så den har redan använts där. Dessutom passade den ju in alldeles ypperligt in på årets Kärlek, ettor och nollor, som jag var projektledare för.

Tyget är röd twill från Stoff och Stil med påsydda vita bomullsband till. Det är alltså en klänning med en liten sailorjacka till.

redSailor3

Som vanligt har jag ju inte bara gjort som det står i mönstret. Det vore ju inte riktigt jag. Hmmm.
Klänningsmönstret utgår från Vintage Vogue V2961. V2961 har i original bara knäppning ner till höften men jag valde att göra knäppningen hela vägen ner genom kjolen. Jag gjorde enligt mönstret först men då blev klänningen lite svår att få på sig. Lite trång för mina höfter att komma igenom, om vi ska tala klarsprårk.
Till den lilla jackan utgick jag från Simplicity 2072 men gjorde jackan mycket längre än originalmönstret.
Det syns inte på bilderna men seglarkragen är fodrad med prickigt foder som fladdrar fram ibland när vinden tar den.

redSailor4

Överdelen på klänningen är korsetterad och fodrad och har vändsydda knapphål (bound button holes). Jag är inte så förtjust i halterneck så jag sydde egna bredare axelband så som jag ville ha dem. Jackan knäpps med små osynliga hakar.

redSailor2

Eftersom klänningen inte har några fickor sydde jag en avtagbar ficka som man trär på skärpet.

redSailor1

Jag kommer säkert sy fler klänningar i den här stilen. Jag har några vintagemönster som kan vara aktuella för det. De ska ni få se en annan dag.

Kommentarer

 1. Tjusig! Hur tyckte du att twillen var från Stoff och Stil? Jag köpte vinröd stretchtwill därifrån som jag gillade, men den var rätt stel. Hur tyckte du den röda var?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack. Min twill har ingen stretch och jag tycker den är som twill ska vara. Alltså helt ok :)

   Radera
 2. Oh my goodness I love this so much that it hurts! You look spectacular!

  SvaraRadera
 3. Oh my, what a beautiful ensemble! The little jacket finishes it off perfectly :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg