Nysytt! Gröna vårkappan

Jag har velat sy en kappa länge. En med vintagekänsla ungefär som de här på Dear Golden Vintage. Men jag hade liksom målat upp något slags skräckscenario att det skulle vara så svårt och kom aldrig till skott. Jag testade några modeller men kom bara till teststadiet före jag förkastade modellerna. Fram tills jag såg det här mönstret från Vogue 8346 och insåg att det där kunde vara rätt utgångspunkt för kappan jag ville ha.


Sen var det ju där med tyget... Det krävdes ca 4,5 meter tyg till den här modellen (plus foder) och ulltyg är ju ganska dyrt. Det vågade jag inte satsa på till min allra första kappa. Istället använde jag tyg från B Brodyrs Outlet som jag skaffade på min Boden-resa. Både det gröna yttertyget (av okänd kvalitet) samt fodret kostade mig 10 kr/metern. Så materialmässigt kostade klänningen ungefär 100 kr. Det hade jag råd att förlora.


Som ni ser satsade jag på ett foder med lite färg i. Däremot lade jag ingen tid på riktiga knapphål och kappan knäpps alltså med tryckknappar. Knapparna på utsidan är alltså bara dekoration. Nästa gång jag syr modellen ska den däremot få fina passpoalerade knapphål. Till hösten ska jag satsa på en kappa i riktigt ulltyg. Nu vet jag ju att modellen är bra och att den är lätt att sy.
Tyget jag använde har fin och djup grön färg men skrynklar ganska lätt. Det är smällar man får ta när priset är 10 kr/metern.


Jag tycker en kappa utan slag i ryggen är ganska tråkig så det lade jag till i min version. Det finns alltså inte med i mönstret från början.


Mönstret kan absolut rekommenderas även till de som är nybörjare. Det är faktiskt skillnad på när någonting är svårt och när något tar lite längre tid att göra. Visst tar det en stund att sy en kappa men det är absolut inte tråkigt. Jag har i och för sig sällan tråkigt vid symaskinen. Jag roade mig med att se klart sista säsongen av Breaking Bad och lite andra serier och filmer på NetFlix. Att bara titta på film och inte göra något annat samtidigt känns som bortkastad tid.
Nu kan våren komma. Jag är redo!

Kommentarer

 1. Vad snygg den blev! Gillar kombinationen med det rosa fodret, läckert! Jag har också det mönstret, blev riktigt sugen på att testa det nu :).

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Härligt med ytterkläder som har färg. Och den sitter riktigt bra på dig.
  //Karin

  SvaraRadera
 3. Such a lovely coat and the colours are amazing, I'm green with envy. I love the detail you've added to the back. And sorry for commenting in english but my swedish is so rusty that it wouldn't make any sense.

  SvaraRadera
 4. Hittade just hit till din blogg via Medeas värld - och wow! Vilka fantastiska kreationer du skapar! Så imponerad, och jag skulle vilja ha ungefär allt i min egen garderob... ;)

  Ska genast kika vidare och bli ännu mer inspirerad och taggad att sätta saxen i tyget och mig själv vid symaskinen...

  SvaraRadera
 5. Hittade din blogg av en slump då jag sökte idé till en 50-tals kappa. Din gröna är rena drömmen faktiskt, bra med ett tips på mönster som någon faktiskt har provat. jag har sytt så många klänningar men det mesta är sommar kläder. Det vore kul att även ha en vintergarderob. Att det mest är sommar beror nog också på att det är säsong för gammelbilen då.

  SvaraRadera
 6. Detta inspirerade mig till att sy en också! Mönster beställt!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg