Nysytt! Recycle-klänningen

Det här blev årets första färdigställda klänning men den påbörjades redan de sista dagarna före nyår.
Ännu en Gertie  skjortklänning som jag sydde jag av en annan klänning som jag i princip aldrig använt sedan jag sydde den 2009. Nämligen den här...
Det fanns en faslig massa tyg i kjolen att återbruka och dessutom hade jag lite rester kvar i mina gömmor. Tyget är en jättetunn och mjuk bomullsvoile.Några ändringar gjorde jag.
- Jag ritade om kragen så att den blev aningen bredare.
- Jag delade av bakstycket i midjan och gjorde en ny kjoldel som var vidare men som ändå funkar med smocken i överdelens bakstycke. Passformen i originalmönstret behövde en liten uppdatering.


Annars inget fancy men det blev en bra bruksklänning av något som tidigare bara tog plats i min garderob.Kommentarer

 1. Underbar!!! Ser väldigt skön ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Den är mycket skön och tyget mjukt som persika.

   Radera
  2. Vilken underbar beskrivning! :)

   Radera
 2. Jättesöt! Vad snyggt du har delat bakstycket! Och tyget är härligt.

  En gång i tidernas begynnelse på 60-talet fanns det sådana söta tyger med blommor i tygaffären med de konstiga öppettiderna. Och på den tiden var affären öppen! Även på lördagar, om jag inte minns fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den blev bra. Tack. Jag älskar den där tygaffären i all sin nuvarande knasighet. Nu finns varken ström till belysning eller värme i affären. Man får lysa sig runt med mobilen och klippa tyget göra jag själv.

   Radera
 3. Åh, vad fin!! Ser ut att vara en himla skön kvalitet på tyget.

  Hur gör du med foder i klänningar/kjolar/toppar? Har för mig att Gerties skjortklänning är med foder (kan minnas fel), och jag har verkligen ingen aning om hur man syr i foder. Har du något bra tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! I Gerties klänning finns inget foder. Bara infodringar. Jag fodrar sällan kjolar utan kör heller med en lös underkjol eller underklänning. Beroende på vad jag syr så fodrar jag ibland överdelarna. Har inga direkta tips sådär generellt. Följ mönstret så lär du dig hur du ska göra :)

   Radera
  2. Jag har liksom inte ens tänkt att man kan ha en underkjol/klänning istället för foder :) Får satsa på en bra sådan istället för att försöka mig på foder, det känns som att det skulle kunna gå hur som helst.

   Radera
 4. ÄR affären öppen fortfarande??! Jag trodde den var igenslagen. Min dotter var inom där i höstas och hon sa att det stank mögel där... Det måste vara en upplevelse där nu, det gäller att ha bra lyse i mobilen!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg