Nysytt! Doktor Zjivago-kappan

Äntligen är jag klar med den här kappan. Det är tjock härlig ull och fuskpäls i krage och ärmslut. Materialmässigt det absolut dyraste plagg jag gjort. Att det tog tid var för att jag var väldigt noggrann hela vägen. Hade verkligen inte råd att misslyckas. Modellen är samma som den här gröna som jag trivs väldigt bra i. Mönstret är Vogue 8346.


Slejfen i ryggen ingår inte i mönstret men är lätt att klippa i princip på fri hand. En kappa utan slejf i ryggen är så fattig. Slejfen är fastsydd i kappans ryggsömmar. Först gjorde jag kragens pälsdel avtagbar men det blev så klumpigt så jag valde att sy fast den för hand i stället. Man kan fortfarande sprätta bort den om man vill men det vill jag förstås inte. Under finns dock en helt vanlig grå krage. Den där pälskragen är otroligt skön mot halsen. Pälsen i ärmsluten sitter lika långt upp på insidan av ärmen som på utsidan vilket också är ganska gosigt i kylan.


Även ficklocken på sidorna är ett eget påhitt och fickorna gjorde jag extra djupa. Är ingen handväskeperson. Jag har hellre allt i fickorna och händerna fria.


Kappan stängs med tryckknappar och på utsidan finns silvriga ankarknappar som dekoration. Även på ficklocken förstås.


Insidan är fodrad med djupblå satin och där foder möter infodring finns ett fint dekorationsband. Samma band finns som upphängningsband i nacken.


Det är verkligen en helmysig kappa. Och varm! Ett tag övervägde jag att sätta pälskant även i kappans nederkant men jag stoppade där. Då hade det verkligen sett ut som en Doktor Zjivago-kappa. Kanhända ändrar jag mig. Vi får se.

Kommentarer

 1. Verkligen tjusigt men mysigt på samma gång och tilläggen gör att den känns komplett. Nu bara att vänta på snön och slädturen då!/doristeaparty

  SvaraRadera
 2. Urflott! Och en bra spark-i-baken till mig som kämpar på med min egen kappa!

  SvaraRadera
 3. Drömfin! Man hör bakgrundsmusiken... ;-)

  SvaraRadera
 4. Så snygg den blev din kappa, ni klär varann ypperligt 👍😊

  SvaraRadera
 5. Åhhh!!! Den är verkligen hur fin som helst! Nu blev jag riktigt avis ska jag säga. Superfin! <3

  SvaraRadera
 6. Den perfekta kappan kan vi väl sammanfatta detta! Så fin, välgjord och så du Anna!

  SvaraRadera
 7. Wow, vilken kappa! Så välsydd och sitter riktigt fint. Att du tog dig tid med arbetet syns tydligt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg