Nysytt! Signes kamouflageoverall

Eftersom jag sytt hundratals plagg i allmänhet och klänningar i synnerhet så har jag samlat på mig jättemånga resttyger. De allra minsta bitarna har jag sorterat bort men om det funnits minsta chans att pussla ut ett nytt plagg så har jag faktiskt sparat dem. Nu när jag har en dotter som är ganska nätt betyder det att det finns ett helt bibliotek av material att sy små babyplagg av. OCH vi kommer dessutom vara väl matchade med varandra!

Första projektet blev den här lilla overallen med mönster från Kwik 3730

Tyget kommer från Ohlssons tyger, användes till den här klänningen och mönstret till överdelen är Butterick 5846.Snacka om kamouflageklädda. Man ser inte var jag börjar och var Signe slutar. Overallen har knäppning i grenen vilket är praktiskt vid blöjbyte.Premiär för hela kitet var på min pappas 80-årsdag. Jag sydde till och med en näsduk till Thomas i samma tyg. Rutiga familjen på kalas. En har inte roligare än man gör sig, tänker jag.


Lite svårt att se på bilden men knapparna är hjärtformade. Halleda!


Vi får se vilken rest jag använder nästa gång och när denna tidslucka för sömnad uppenbarar sig.

Kommentarer

 1. Ja, haleda är nog rätta ordet på er fina klädsel och söta flickor❤️När trädgården är höstad är det dax att sy, var hittar jag mönster från Butterick och Kwick tex? Önskar er en fin solig vecka tillsammans🌞

  SvaraRadera
 2. Jag brukar beställa direkt från voguepatterns.com när de har sina reor. Trots en ganska dyr frakt lönar det sig om man beställer 6-7 stycken. Kolla även fagert.se eller toppatterns.com, svenska sidor som säljer mönster. Lycka till.

  SvaraRadera
 3. Jag blir glad när jag ser din lilla dotter och dig så fint klädda! Det lyser värme från er! Allt gott!

  SvaraRadera
 4. Å så får du sy dubbla klänningar på varje tygbit?!! Det är så roligt att sy när de är små. Även annat än klänningar! Går fort och det blir inte en kopia av någon annan. Ni är jättefina!

  SvaraRadera
 5. Vilken bra idé och så himla gulligt!!

  SvaraRadera
 6. Så fina, så fina! Fick nostalgivibbar - sydde också rutigt till mina flickor när de var små men var inte lika smart som du som sydde öppningsbar gren i overallen ...

  SvaraRadera
 7. Helt underbart fin! (både baby och overall)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg