ReDo: Tröjor blir koftor

Jag följer många duktiga stickare både på Instagram och via bloggar och det vattnas i munnen varje gång jag ser de underbara koftor och tröjor de gör, för att inte tala om gulliga rompers till bebisar. Gah! En gång stickade jag själv en fjäril i syslöjden. En ståltråd i mitten på en rektangel som rynkades ihop i mitten blev fjäril så stickprojektet var ju relativt enkelt. Det är inte det att jag tror att jag inte kan lära mig på riktigt. Det kan jag förstås men känner inte riktigt att tiden finns för det nu. 

Så vad gör man då när man önskar sig fina midjekorta koftor och inte vill lägga tusentals kronor på att köpa dem? Jo, man köper tröjor med potential på rea och syr om dem till koftor. Det är en relativt snabb process. Här är ett par reatröjor som blivit koftor den senaste tiden.

Den här hittade jag på MQ's rea. Jag köpte en extra small eftersom jag ville ha den lagom kort. Den var rätt töjbar i ärmarna annars hade det inte gått att köpa så liten. Eftersom denna var mönstrad var det inte lika lätt annars att korta den snyggt på längden.


Ett ripssband i grått gör att knäppningen i mitten blir stabil.


Den andra koftan hittade jag på HM-rean. Den var alldeles för lång trots att storleken var small så jag fick dessutom korta den. Sen fick jag flytta en hel del av paljetterna som satt i mitten där nya knäppningen skulle vara. Det var inte så svårt.


Grönt ripsband på denna och knappar i samma kulör som paljetterna. 


Jag gjorde en tutorial på hur man syr om en tröja till kofta för ett tag sedan som ni kan hitta här. Nu har jag förfinat processen ytterligare och har en ny tröja i pipeline som kommer att bli kofta. Om ni vill kan jag uppdatera min tutorial lite grann. Vad sägs om det?

Kommentarer

  1. Gillar verkligen idén! Så fina dina koftor blev. Inte verkar det särskilt svårt heller när du beskriver det.

    SvaraRadera
  2. Smart köpa färdigstickade tröjor. Sticka tar ju så lång tid, även om det är roligt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg