I min sykö just nu

Nu när jag gått igenom några av mina mest uppsydda mönster tänkte jag dela med mig av de projekt jag har i pipeline. Det finns ju alltid utrymme för plötsliga infall men de här har en prioriterad plats i min sykö. Majoriteten är mönster jag aldrig tidigare testat och det är ju alltid roligt.

Weaver Jacket - Papercut patterns

Den här jackan är så enkel och snygg, tycker jag. Jag gillar huvan, de stora fickorna och att man kan använda riktigt stora knappar om man vill, Den är helfodrad men det kan man ju välja bort om man vill. Det återstår att se om jag måste lägga till några centimeter vid höften. Eftersom jag har breda höfter är det sällan raka jackor funkar för mig. Passar de runt höften är de för stora i axlarna och jag ser ut som jag är klädd i en sopsäck. Möjligen måste jag sy en test först för att utreda hur den sitter.

Butterick 5152

Min kimono (som ni hittar beskrivning till här) har används flitigt men jag behöver något att alternera med. Det här mönstret har jag varit sugen på jättelänge. Förutom som morgonrock skulle det passa utmärkt som en omlottklänning om man kortade kjolen och sydde den med kort ärm. Som morgonrock passar dock lång ärm och kjol bäst. Jag har läst att andra som sytt den tycker livet är för långt så det får man nog vara observant på om man syr den. Kommer nog sy en test på överdelen före jag syr upp hela för att kolla axelvidd och livlängd. Men visst är modellen fin att svassa runt i?anna

Butterick 6285

Gertie (på bilden) gör ju himla fina mönster och de passar nästan alltid mig bra. Både knyttröjan i stretch och kjolen är fina. Överdelen har jag testat en gång och den satt perfekt. Kjolen ska jag testa och se om vi kommer överens med varandra. På mönsteromslaget är överdelen sydd i ett jättebrokigt rödblommigt tyg vilket gör det svårt att se hur fint det är. Varför gör man så om man vill sälja mönster? Det är ju helt omöjligt att se plaggets linjer då. Och ett snyggt foto säger men än en illustration. Nåja, det här vill jag sy upp igen.

Vogue 9106Kolla på länken så hittar ni en riktigt tantig version av denna i storblommigt tyg på omslaget. Det gäller att ha bra fantasi när man kollar på bilderna alltså. Baserat på illustrationerna tror jag ändå att detta kan bli jättefin (och skön) klänning i ett viscosetyg. Jag har haft mönstret ganska länge men inte blivit färdig att sy upp det.


Nanna från How to do fashion har släppt två nya mönster med variationer i samarbete med Storms magasin nyligen och jag köpte båda i en bundle. Nu ligger de bara och väntar på mig och symaskinen. Båda blusar från nr 9 är ljuvliga och kan även användas som del av en klänning tillsammans med nr 8, vilket jag älskar. Att kombinera efter eget tycke är det bästa.

Sew Over It Doris Dress

Klänningar med knappar fram gillar jag ju extra mycket, som ni vet. Det blir första gången jag testar ett mönster från Sew Over it och jag har laddat ner PDF-versionerna. Återstår att skriva ut, klistra och tejpa lite.

Sew Over it Shirtwaist dress

Jag kan, som ni vet inte heller motstå en skjortklänning och denna är ju helt också helt otestad. Det ser lovande ut på bilderna i alla fall.

En hel del nya mönster att testa alltså. Det känns som om sömnadshösten är räddad. Vilka mönster har ni er pipeline?

Kommentarer

 1. Tack för tips om var man kan köpa mönster. Din blogg inspirerar verkligen. Själv håller jag just på med en Seersucker sundress (Gertie´s new book for better sewing). Sedan ska jag försöka att själv göra ett mönster helt från scratch fast "tvärtom" mot vad jag brukar göra, nämligen genom att börja med att forma direkt på provdocka. Har fått en bok av svärsonen i julklapp, komplett med DVD-kurs och allt, som beskriver hur man går tillväga. Ska bli kul att pröva!
  Vill du veta hur det går kan du läsa min blogg ;).
  Glad sysommar!

  SvaraRadera
 2. Härliga fina mönster. Ack, den som hade figuren som passade för de mönstren. Det blir till att skaffa korsett....

  SvaraRadera
  Svar
  1. hehe, nej, du behöver bara finna mönster med silhuetter som passar din egen kroppstyp

   Radera
 3. Ibland kostar det att kika in på bloggen, jackan såg ju hemskt fin ut! Så jag beställde mönstret...tack för inspiration!

  SvaraRadera
 4. Mitt senaste projekt var just Doris, har använt den mycket i sommar! Härnäst har jag tänkt att sy Martha från Tilly and the buttons och en Zinnia från Colette. Har även en utklippt Coco från Tilly, men inte kommit mig för att sy ihop den än :/

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg