Frågestund om sömnad

Jag får ofta sömnadsrelaterade frågor i kommentarsfältet men svaren ligger ju utspridda i alla blogginlägg jag gjort. Så nu tänker jag att vi tar en frågestund som är sömnadsrelaterat och så försöker jag samla ihop allt till ett späckat inlägg. Ställ era frågor så kompletterar jag med frågor jag ofta får. Vad har jag för provdocka, maskin och är det svårt att lära sig att sy,  är några av många återkommande frågor, men ni har säkert fler.
Passa på! Och kan jag inte svaret själv så försöker jag ta reda på det.

sy1sy2

Jag håller förresten på att testa ett nytt mönster som är mera modernt (Vogue V1086). Men jag kommer förmodligen bara att använda överdelen på det. Efter Flower power-klänningen blev jag lite sugen på att sy ännu en maxiklänning som inte är fullt lika färgglad. Det är onekligen väldigt skönt att ha på sig. Och kjoldelen kommer jag bara improvisera fram. Ni får såklart se resultatet när det är klart.

Kommentarer

 1. Har du något bra tips på mönster till överdelar och skulle du kunna rita av och kanske skanna in mönsterdelarna på den båturringade överdelen du räddade från en klänning? hoppas du vet vilken jag menar, den där klänningen inte gick att rädda men lever vidare i mönsterdelar som du sytt andra klänningar av

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle också hemskt gärna vilja få tag i det där mönstret!

   Radera
 2. Jag tror se att du använder en Bernina symaskin, men har du även någon mer symaskin?
  Har du flera extra pressarfötter? Fållvikare etc.
  Använder applikationssax?
  Har du sett Craftsys kurser med Gerthe Hirsch?

  SvaraRadera
 3. Jag undrar hur du tänker när du KLIPPER I ETT MÖNSTER?! För mig är det absolut förbjudet! Jag tänker att man kanske vill sy en annan storlek vid ett annat tillfälle (till någon annan eller för att man själv ändrat form). Eller så kanske man vill ge bort/låna ut/ sälja mönstret? Bara undrar, alla gör vi ju olika :-)

  Älskar för övrigt allt du syr! Önskar jag hade tiden själv - men den har flytt i och med att tre barn kommit till.

  Maria

  SvaraRadera
 4. Jag undrar bara var man får tag på en sån där Mumin-sax!!! Åh, vad fin! Vill haaaaaa!!!

  SvaraRadera
 5. Jag klipper också i mina mönster :) Nån måtta får det vara med noggrannheten. När jag syr efter färdiga mönster gör jag det mest som en avslappnande grej. Dessutom är det inte så svårt att gradera upp eller ner ett par storlekar, lärde mig det på mönsterkonstruktionen i veckan, finns tabeller för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det lär ju vara liiiiite besvärligare än att rita av ett nytt. Just saying. ;-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg