Nysytt! Grönt-är-skönt-klänningen

Det blir fler och fler skjortklänningar i min garderob eftersom det är den perfekta klänningen att ha på jobbet. Jag vet inte vilken i ordningen nu, men det här är ännu en från Gertie's New Book For Better Sewing. Jag trivs så himla bra i modellen och då vill man liksom ha flera att välja på.


Tyget kostade mig hela 10 riksdaler metern uppe på B Brodyr i Boden. Det är en väldigt följsam blandkvalitet med lite tyngd. Kanske en bomull/polyester-mix.Väldigt skön i varje fall. Och jag bara älskar färgen. Man blir glad av färg, det är bara att konstatera.


Denna gång minskade jag som vanligt ner axelbredden och kragen har jag ritat om sedan länge. Dessutom ändrade jag bakstycket så att kjolen bak fick lite mera vidd. Det har jag också gjort förr men jag varierar lite för varje gång.


14 stycken gamla vintage-knappar i porslin finns det i klänningen. Det bästa med smocken i ryggen är att jag inte behöver knäppa upp klänningen om jag inte vill. Jag kan bara dra den över huvudet. Dessutom är det ju väldigt följsamt och skönt med en smockrygg som anpassar sig efter ens rörelser.


Nu är det ju bara en vecka kvar till Annemarie kommer ner och vi ska ha SY-LAN! Vilka projekt det blir går jag och tänker på mycket. Några är väl med eller mindre uttänkta och några får bli stundens ingivelse. Det ger sig, som jag brukar säga.

Kommentarer

  1. Åh så himla tjusig! Typ den perfekta skjortklänningsmodellen! <3

    SvaraRadera
  2. Älskar att du döpt ert sömnadsmaraton till SY-LAN!

    SvaraRadera
  3. Ännu en helt underbar skjortklänning!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg