Nysytt! Helsingforsklänningen

En riktig sommarklänning har jag sytt. Direkt när jag såg tyget fick jag en bild i huvudet om hur den skulle se ut. Passpoaler och stora praktiska fickor fanns med i den bilden och så blev det.



Tyget köpte jag i Helsingfors på tygkedjan Eurokangas. Därför fick den heta Helsingforsklänningen. Har ni vägarna förbi tycker jag absolut ni ska besöka den tygaffären. Den var am-a-zing. Inte jättebillig men helt ok priser och ett stort välsorterat utbud av tyger. Mumma!



Modellen är New Look nr 6587 och det enda jag förändrade var att minska urringningen lite och korta livdelen. Vis av tidigare erfarenhet. En av fördelarna med att skriva små anteckningar i mönster man redan testat.


Kommentarer

  1. Så fin den blev! Verkligen somrig :D

    SvaraRadera
  2. Underbar klänning! Jag tycker också om rosor - både riktiga och på klänningar ...

    SvaraRadera
  3. Vilken fin sommarklänning. Önskar att man kunde sy och ha sånt tålamod som du har. Ha nu en fin midsommar du och Thomas. Kram Barbro

    SvaraRadera
  4. Fin klänning ! och snygga skor som pricken över........
    Vart kommer dom ifrån ,fick ett sådant ha begär.......!
    Grudda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Skorna kommer från Swedish Hasbeens.

      Radera
  5. vilken fin klänning...sku passa hit ti finland också.ps. om du ännu i år kommer ti finland så gå gärna och kolla museet med bilder från 50-talet( Hakasalmi villa utställningen ända till 30.11.2014, riktigt nära centrum) http://www.pinterest.com/kaupunginmuseo/rasvaletti/

    SvaraRadera
  6. Underbar klänning, så fint med rosor och praktiskt med fickor :)
    Vad kreativ du är!
    Ha det fint! Christina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg