Årssammanfattning 2014

Det här blir ett sånt där monsterinlägg bara så ni vet. Jag tänkte rada upp alla de syprojekt jag genomfört under 2014. Detta var ju ett år som verkligen innehöll mycket tid vid symaskinen. Jag har egentligen sytt mer det här men jag tar inte med provplagg, draperier, kuddar eller gardiner. Det som kommit med är alla plagg som hann bli färdiga före 12-slaget 2014. Jag har delat upp dem i kategorier.

Det har blivit många blommiga klänningar och skjortklänningar under året men jag har också testat många nya saker i år. Trikå, ytterplagg, byxor, skjortor, barnplagg och overaller. Det här året har verkligen varit utvecklande. Annemarie och jag hann dessutom med fyra symestrar (sewcations) vilket var fantastiskt. Känslan att sitta och sy i princip dygnets alla vakna timmar med någon man verkligen tycker om och har trevligt med är fantastiskt.


En annan rolig utmaning var ju att bli uttagen till Sjuans nya satsning Hela Sverige Syr (Great Swedish Sewing Bee, for you english readers). Två hektiska veckor i Stockholm med likasinnade och en hård men trevlig jury. Varenda program kändes som ett gympapass men roligt var det!


Detta var också året då jag inledde mitt första företagssamarbete och det med Ohlssons tyger. Något jag verkligen ser fram emot att utveckla vidare. Under åren som bloggare har jag fått en mängd oseriösa förslag från märkliga företag som ville jag skulle göra reklam för både onlinespel, piller och banklån. Det är förvånande vilken smutsig bransch det där är. "Du kan väl skriva något om att du gillar vårt online-spel så skickar vi en t-shirt till dig". Ja bah, nej tack! Har du någonsin sett mig i en t-shirt och har du kollat vad det är jag bloggar om? Och varför tror ni mina läsare vill läsa om den skiten?
Då är det extra härligt när ett seriöst företag kontaktar en och det blir ett utbyte som gynnar båda parter. Heja!

Resultatet för året är följande:
3 kappor
33 klänningar varav fyra riktiga festklänningar (en av dessa kommer jag visa senare eftersom den kommer med i ett magasin snart.)
4 snickarbyxor eller overaller
3 kjolar
10 överdelar, tunikor eller småjackor
1 underklänning
2 skjortor varav en herrskjorta till Thomas
2 barnklänningar
1 barnoverall
1 maskeraddräkt för barn
1 par byxor
1 par leggings
Totalt: 62 plagg!

Alla plagg finns som vanligt under Kläder jag sytt i menyn och där kan ni hitta mer information om respektive plagg.

Ytterplagg
Ytterplagg tyckte jag länge verkade så himla svårt men i år sydde jag tre kappor och vet ni? Det var inte så himla svårt. Hjärnspöken bara! En grå vår- och höstkappa, en grön vinterkappa och en grå vinterkappa med fuskpäls.



Klänningar
Ni vet ju att klänningar är mitt favoritplagg att sy. Jag har delat upp dem i lite olika kategorier för enkelhetens skull.

Skjortklänningar av olika modeller
Jag bara älskar skjortklänningar. Det är den perfekta all around-klänningen och det är väl därför det har blivit så många under året. Gertie's shirtwaist dress har jag sytt många gånger och den också varit grunden till ganska många variationer såsom seglarklänningen längre ner. Man kan ju variera ett mönster på ganska många sätt innan det blir tjatigt.








Övriga klänningar








Festklänningar



Snickarbyxor eller overaller




Överdelar / Tunikor / Kjolar







Kläder till andra än mig själv
Det här var också lite nytt för året. Jag syr ju nästan enbart till mig själv men detta var året då jag började tycka det var lite kul att sy till andra. Inte på beställning kanske men som presenter eller som byte.





Klänningen ovan finns även med under klänningar men den syddes till Anna Ileby och i utbyte fick jag ju en superfin ny header till bloggen!

Kläder jag sydde eller sydde om i Hela Sverige Syr











En damskjorta, ännu en tunika och en barnklänning. Under avdelningen, saker som inte riktigt blev som de skulle.



Dessutom har jag sytt om en klänning till en sångerska i ett magasin som kommer ut i månadsskiftet januari-februari men den kan jag inte visa upp ännu.

Mitt bästa syår hittills! Vi får se hur 2015 utvecklar sig.
Har ni några favoriter bland årets skörd?

Kommentarer

  1. Såååå underbart Anna! Du är fantastiskt talangfull, härlig och kreativ! Försökte välja ut en favorit, men det går ju inte när allt är så fint...

    Köpte en begagnad kökssoffa för ett tag sedan (inspirerad från när jag såg din mysiga kökssoffa) och den var omklädd i ett fint beigt tyg med stora rosa blommor. Kände igen tyget men kunde inte placera de... Nu såg jag att du ju sytt en klänning i samma tyg och det slog mig att det är där jag sett tyget. Haha

    Fortsätt njut av sömnaden och glöm inte att du inspirerar och glädjer väldigt många. Hoppas att jag någon gång springer på dig inne på Stoff och Stil eller Olssons tyger.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Wow, så mye fint du har laget i år, Anna! Det er utrolig inspirerende å følge bloggen din som jeg ble kjent med da du var med i "Hela Sverige syr." Jeg er imponert over alle de lekre kjolene du har sydd, og til sommeren skal jeg jammen meg sy meg et par blomstrete skjortekjoler!
    Da du røk ut av semifinalen i "Hela Sverige syr" skrev jeg her på bloggen din at jeg følte med deg. Nå kan jeg fortelle hvorfor. Det samme skjedde nemlig med meg i "Det Store Symesterskapet" her i Norge. Men, nå som jeg ser tilbake på den tiden, så er det kun positivt selv om jeg var veldig skuffet rett etter at det skjedde. I hvertfall lagde vi god tv, og mange har tatt opp sin interesse for søm. Det er så bra!
    Igjen, tusen takk for alt du deler her, og jeg gleder meg til å følge deg videre i 2015.
    Mitt mål er å bli en flinkere blogger, jeg rekker liksom ikke å poste innlegg så ofte.

    God lørdag og klem fra Solveig

    SvaraRadera
  3. det här är så sablans inspirerande! OM jag får tummen ur och syr ETT endast plagg från början i år så kommer jag bli nöjd!

    SvaraRadera
  4. Sorry for commenting in english, I'm a fan from Canada! This is a truly inspiring collection of projects! Love your style :)

    SvaraRadera
  5. Så mycket fint du sytt, svårt att välja någon favorit. Jag funderade lite över dina klänningar som är knäppta hela vägen fram. Det verkar som du stortrivs i dem, men när jag använder den jag sytt känns det inte riktigt bra. Jag kikade lite närmare på dina och har kommit fram till att jag kanske ska sy i en knapp till längst ner, och nästa sådan klänning nog ska vara lite mindre ringad. Man får verkligen inspiration, idéer och tips här på din blogg! Kapporna är ju otroligt söta allihop!

    SvaraRadera
  6. Jag är stum av beundran. Så mycket vackra kläder!

    SvaraRadera
  7. Åh du är underbar som hunnit med så här mycket detta år. Helt otroligt! Jag syr och designar kläder själv så jag vet hur tidskrävande det är, så jag är verkligen imponerad att du har hunnit med allt detta. Det ska bli kul att få se vad du syr under 2015 :D

    SvaraRadera
  8. Så många fina plagg du fått till under 2014. Din blogg är en riktig inspirationskälla. Nu ska jag sätta fart med sömnaden. Gillade särskilt blusen med blå blommor och den rosa vitprickiga klänningen. Cissi

    SvaraRadera
  9. Vilket sömnadsår du har haft! Jag är imponerad. Dessutom med så bra passform och en röd stiltråd som går genom alla plaggen. Ser fram emot att följa dig och dina sömnadsäventyr under 2015 också.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg