Ett nytt liv!


Det växer ett litet liv i mig. Äntligen!

Till sommaren blir vi en till i den gamla skolan och det är helt fantastiskt! Som vi har längtat.
Vi har kämpat i det tysta under väldigt lång tid. Vi har stått ut med alla frågor från de som tycker sig ha rätt att veta varför vi inte har barn. Om det inte är dags att "skaffa" nu. 3,5 år av berg- och dalbana och besvikelser är bakom oss. Idag börjar vecka 14. Det tog ganska många veckor innan jag faktiskt vågade tro att det var sant. Efter det där strecket på stickan uppenbarade sig i slutet på november. Antar att det blir så när man längtat och kämpat under väldigt lång tid.
Jag gläntade lite på den dörren i ett inlägg jag skrev för ett år sedan här...

Ett barn är friskt och sparkar och virvlar runt i min mage. Det ligger över sin kurva. Men på bilden ser man faktiskt ännu ett barn ovanför det andra. Fram till vecka 12 var det två liv som växte. Två hjärtan som slog. Nu tar kroppen tillbaka den ena. Försvinnande tvilling kallas det tydligen. Det är sorg och glädje på samma gång.

Vi har varit på täta kontroller eftersom den ena var mindre. Under tiden vi fick reda på att det var två hann jag måla upp så många bilder av de där två, trots att jag visste att det var osäkert. Jag har många tvillingar i min närhet. Min pappa är tvilling, min bror har tvillingar och min bästa vän har det också. Glädjen var verkligen stor med det i ryggen, före ett hjärtslag försvann...

Men ett hjärta slår fortfarande starkt och jag är glad, lycklig och förväntansfull. Jag ser fortfarande framför mig hur den lille dirigerar en hel symfoni där inne. Hen viftar med ben och armar som en liten helikopter. Små barnfötter ska springa runt på golven här i skolan. Ett nytt liv. En helt ny verklighet för mig och Thomas. Vi ser fram emot det.
2015 blir ett bra år!

Kommentarer

 1. Åh va kul!!!! Grattis, grattis, grattis! Blir SÅ glad för er skull!

  Kram Lina

  SvaraRadera
 2. Grattis! Det är fantastiskt när något man längtat efter blir sant!

  SvaraRadera
 3. Åh, så roligt, Anna! Grattis till er båda!

  SvaraRadera
 4. Grattis! Känner igen mig i din berättelse i allt. Vi fick en underbar dotter till slut! Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt! Gåshud av dina ord! All lycka till er!!!

  SvaraRadera
 6. Hurra! Hurra! / Stella

  SvaraRadera
 7. Ååh så underbart! Önskar er all lycka med det lilla livet. <3

  SvaraRadera
 8. Vad roligt för er! Stort grattis! Kram/ Märta

  SvaraRadera
 9. Så fint! Jättestort grattis :)

  SvaraRadera
 10. Stort grattis till er! Massa lyckönskningar och pepp från mig. Kram

  SvaraRadera
 11. Yay! Även om jag inte vill ha barn själv så blir jag så lycklig över de som kämpar för att få det. Mellan mig och min storasyster finns det ungefär 10 missfall. Mina föräldrar ville ha 4-5 barn och under 3 dagar i mars -86 så hade de 3 barn som efter de dagarna blev 2....
  Så stort grattis!

  SvaraRadera
 12. Så underbart!! Fick gåshud när jag först läste på Instagram. Fantastiskt när bra saker händer för fina människor. Kram

  SvaraRadera
 13. Nämen grattis! Åh vad roligt! Hoppas det går finfint och att den lille sprattelfisken blir lika glad i att sy som du :) Hurra!

  SvaraRadera
 14. Grattis Anna, så roligt! Barn skaffar man inte, de får man (Guds gåva). Varför vissa får massor och andra inga alls är dock svårt att förstå. Hoppas allt går riktigt bra för dig nu. Lycka till!

  Jag följde er i "Hela Sverige syr". Vi ser mycket på svenska tv-kanaler här i svenska delen av Finland.

  SvaraRadera
 15. Så glad för er skull. Ni är verkligen värda detta!!

  SvaraRadera
 16. Åh vilken Välsignelse! Grattis!!! Hade oxå två i magen från början men en gav upp och återbildades och nu har jag världens finaste 10 åring<3 . Jag håller alla tummar och ber för att ni ska få bli tre =)

  Kram från Lotha

  SvaraRadera
 17. Åh stort grattis, så roligt att det gått vägen. Vet ju att ni har längtat och det här är ni verkligen värda. Önskar er all lycka till.

  SvaraRadera
 18. For en fantastisk nyhet! Gratulerer så mye... Jeg krysser fingrene for dere og ønsker dere alt godt i denne spennende tiden! Tenker det blir en del herlig barneklær her på bloggen etter hvert....

  Beste hilsen fra Solveig

  SvaraRadera
 19. Åååh, vilken fantastisk nyhet! Stort grattis till det lilla livet!!!
  Men också, jag förstår att det är blandade känslor med det lilla hjärta som inte längre slår.

  SvaraRadera
 20. Åh vad fint, stort grattis och all lycka till er!

  SvaraRadera
 21. Mina varmaste gratulationer! All lycka till er!
  Och tack för att du berättade, det är så roligt att få höra såna nyheter :)

  SvaraRadera
 22. Grattis till dig och Thomas. :)

  Tråkigt med folk som ställer plumpa frågor om saker de inte ens har att göra med (alltså "skaffa-frågan") . :( Önskar att en del kunde tänka efter före.

  SvaraRadera
 23. Åhhh grattis till er! Bra att du belyser det där att det inte alltid är så enkelt... vi som inte behövt kämpa glömmer det fort :-(

  SvaraRadera
 24. Stort grattis och lycka till!! Jag vet hur det känns att längta och längta och hoppas, har hållt tummarna för er! Njut och längta, det är ni värda <3 kram Frida

  SvaraRadera
 25. men åh, grattis grattis grattis!

  SvaraRadera
 26. Grattis till ert lilla barn, Såg dig i Hela Sverige syr, hoppades att du skulle vinna Det ser ut som du fått högsta vinsten på ett annat sätt. Kram från okänd

  SvaraRadera
 27. Åh, vad roligt att en liten är på väg!! Och samtidigt så sorgligt med den som inte orkade hela vägen... Läste ditt inlägg om att kämpa för att få barn, när jag först snubblade in på din blogg, och har varit ledsen för din/er skull att det inte har velat sig - så nu blev jag så glad att jag fick tårar i ögonen, trots att jag inte känner dig alls! Jag vet precis hur det känns i kampen och med alla frågor, med sorgen och oron över att det aldrig ska bli en liten. Men efter flera år av utredningar, behandlingar och misslyckat ivf fick vi till slut en liten kille - och efter knappt två år kom hans lillebror! Det är så underbart när oron över att aldrig få bli mamma vänds till oro över täppt liten bebisnäsa, röda prickar och krånglig liten mage! :) Stort grattis till er och all lycka!!!

  SvaraRadera
 28. Grattis och lyckönskningar! Nu får du anledning att djupdyka i att sy barnkläder ... ;-)

  SvaraRadera
 29. Stort grattis! Sitter här med tårar i ögonen, så fint att ni ska bli tre 💜

  SvaraRadera
 30. Så fint skrivet! Stort grattis till er båda:)

  SvaraRadera
 31. Åh grattis och alla lyckönskningar!

  SvaraRadera
 32. Grattis till er!
  Efter att ha haft personer i min närhet som drabbats av ofrivillig barnlöshet (men det har löst sig till slut) har jag helt och hållet slutat att skvallra, spekulera i och fråga om graviditeter. Jag tänker att vill någon att jag ska veta så berättar de för mig.
  /Helena

  SvaraRadera
 33. Jättestort grattis! Jag och min man har själva försökt i över 5 år utan att lyckas så det värmer en barnlös mammas hjärta att höra om små solskenshistorier

  SvaraRadera
 34. Grattis! Hoppas att du mår bra och kan glädjas åt den lilla som växer där inne. Kände med dig när ni skulle sy barnkläder i "Hela Sverige Syr", sådant kan ju kännas jobbigt när det inte är aktuellt och det är inte alltid man orkar vara glad för andras skull. Nu ser vi fram emot att se dig sy mammakläder och babyplagg! Allt gott önskar Anna-Karin på ostkusten

  SvaraRadera
 35. Stort hjärtligt GRATTIS till livet som gror i magen! Ber en bön om beskydd!
  Har inte tittat på bloggen på länge, Anna, det är en vitamininjektion att göra det! Färgerna, dina fina plagg, vilken glädjespridare du är! Lycka den som har dig som vän! Ta väl hand om dig!
  Kram Maria W, Huddinge

  SvaraRadera
 36. Vad roligt. Grattis till er båda. Just läst en annan blogg om en nedkomst där bloggaren o hennes man oxå kämpat i åratal med att bli gravida o lyckas bära fram ett barn. Läs den gärna du oxå: http://soligaklader.blogspot.se/

  SvaraRadera
 37. Åå va roligt! Stort grattis!

  SvaraRadera
 38. Grattis, vad roligt med tillökning, även om det är ledsamt med tvillingen! Vi kämpade i över fem år för att få vår Ullhare så jag kan verkligen förstå er lycka nu! Och idag läste jag även inlägget hos Solig som äntligen har fått sin guldklimp. Det haglar goda nyheter idag! Och vad fin du är med din kula! ❤️

  SvaraRadera
 39. Vilka härliga nyheter! Jag önskar er all lycka och välgång!

  SvaraRadera
 40. Stort GRATTIS! Så glad för er skull!

  SvaraRadera
 41. Oh, what wonderful news. Congratulations on your pregnancy.

  Ginger

  from Berlin

  SvaraRadera
 42. Åh grattis!! så glad jag blir för er skull! följer alltid din blogg och älskar dina fina klänningar :)

  SvaraRadera
 43. Läser din blogg lite av och till, har gjort det några år. Kommer ihåg inlägget du länkar till, kommer ihåg hur det gjorde ont för din skull. Nu känns det så fantastiskt fint att få läsa detta efter att inte ha varit inne på ett bra tag.
  Stort Grattis och håller tummarna för en fantastisk graviditet! :)

  SvaraRadera
 44. Åhhhhhh, grattis till er!! Jag sitter här och snörvlar av lycka för er skull! Ni kommer bli underbara föräldrar. Så härligt att den ville komma till er äntligen efter all längtan. Kram!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg