Nysytt! Blomsterromper och hättor

Resterna från min Nalen-klänning investerades i lite plagg till Signe. Om jag bara haft hälften så mycket tid som jag har klänningsstuvar hade Signe varit den stiligaste stintan i stan.
Signe är 8,5 månader nu, by the way. Järnvägar, vad tiden går fort.


Jag har sytt två nya hättor till Signe. Den första i den storlek hennes huvud har nu och den andra i en större storlek för längre fram. Den dalahätta jag själv hade som liten fick vara inspiration. Den är tyvärr för liten för Signe nu men passade utmärkt i vinter när det inte riktigt var läge att använda den.

Mönstret till hättorna kommer från McCall 4478. I kuvertet finns flera olika mössor att välja på så jag kommer säkert sy fler framöver. Solhattar lär komma väl till pass i sommar.

Båda hättorna är vändbara. I den första hättan valde jag att låta röda blommor få mer spelrum på ena sidan och på den andra sidan blå blommor. Istället för att sy en liten volang fram som mönstret anger så valde jag ett rött passpoalband istället.


I den lite större hättan är principen densamma men på ena sidan valde jag det blommiga tyget med röd botten med vitt passpoalbandet fram. Jag beställde nämligen tyget i två färger.


Jag passade också på att sy en gammeldags romper (vad heter det på svenska? Byxoverall?) som bildar ett fint set med hättan. Mönstret är Kwik Sew 3776.


Snart blir det sommar och sol och Signe kan sitta på en filt under en parasoll utomhus och vara sådär fin. Kanske smaka på en och annan tå. För att man kan liksom.


Rompern har knäppning både i grenen och i ryggen vilket är praktiskt. Jag gjorde det enkelt för mig och sydde i tryckknappsband. En snabb och lättöppnad lösning.Mer information om var tyget kom från och min klänning hittar ni här...

Kommentarer

 1. Vilka underbara kläder och helt underbart tyg!!
  Hur mycket tyg ska man räkna att det går åt till en liknande klänning som din?
  Väldigt söt Signe också. 😄

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, räkna med 2,5 meter ungefär. Tack :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg