Nysytt! Sailorklänningen

Ni kanske tror jag inte gör något annat än att sy. Men jag kan glatt meddela att jag låter hemmet förfalla. Man måste prioritera. Nä, men allvarligt. Jag har en fantastisk man som sköter hela hemruljansen (städ, tvätt, disk, mat mm). Den ni! Han är världens bästa.

Jag har ju sytt kläder med seglarinfluenser förr. Den här röda stassen och den här marinblå. Jag tycker det är väldigt fint. Men någon seglarklänning hade jag inte. Faktiskt.


Jag utgick från Gertie's shirtwaist dress igen men ritade om kragen till en seglarkrage istället. Det var inte så svårt egentligen. Kragvikningens placering var markerad på mönstret och på den markeringen la jag till 1,5 cm sömsmån. Resten av originalkragen klippte jag bort. När det var dags för seglarkragen skissade jag fram den direkt på provdockan.


Tyget hade Annmarie köpt på B Brodyr i Boden för 10 kr metern och skickat ner. Ett jättehärligt och mjukt tyg men jag har ingen aning vad det består av. Det känns inte särskilt plastigt och tål värme bra. De smala vita bomullsbanden hittade jag i sybehörsaffären i stan. Jag sydde fast banden före jag monterade ihop alla delar så att den vita sömmen inte skulle synas på insidan på kragen och på ärmarna. Knapparna hade jag hemma i min knapplåda och den vita fläcken mellan knapparna på kjolen är tandkräm. Ett helt oavsiktligt men icke bestående tillägg.


Man kan nästan inte låta bli att göra honnör när man har den på sig. Dessutom är den så himla skön att ha på sig. Den kommer användas flitigt i vår och sommar. Skepp ohoj!

Nu blir det paus i nysytt-inläggen några dagar men snart händer det finfina grejer här, kan jag avslöja!

Kommentarer

 1. Helt tokunderbar! Jag vill också ha en sådan fast det inte alls är min vanliga stil! Det är ett bra betyg :)

  SvaraRadera
 2. Hej, ett litet tips till dig. Du syr helt underbara klänningar. du skulle kunna justera ditt mönster lite, för du har en fin byst och är rakryggad. Så lägg till 2cm på livstycket fram. du kan klippa sönder mönstret vid bystvecket och vid ärmhålet, tvärs över och lägga till på var ställe 1 cm. Så gör du bystvecket lite djupare så ändrar du inte på längden på sidsömmen utan den passar med bakstycket. Lycka till. Katarina Karlsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Vad menar du inte fungerar nu? Jag tycker klänningen sitter bra även om det kanske ser ut så på bilderna.

   Radera
 3. Jättesnygg klänning! Vilken lyx att ha en man som sköter all markservice så att du bara kan sy. Lite avis, då jag bara får tid att sy när barnen somnat och köket är undanröjt efter maten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättelyxigt. Men jag har ju heller inga barn som tar tid. Även om jag hemskt gärna vill ha...

   Radera
 4. Otroligt fin! Jag har lånat Gerties bok på bibblan och kanske borde ge det mönstret ett försök. Fick du göra en bystjustering eller funkade originalmönstret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag justerade inte bysten. Däremot tog jag ner bredd i axlarna. Vet ingen som har så breda axlar. Och sen har jag också förändrat kjoldelen bak i mina senare modeller. I originalmönstret sitter kjoldel ihop med livet bakstycke vilket gör att det blir ett lite märkligt platt fall i kjolen. Helt ok men inte hundra.

   Radera
 5. Väldigt fint, som vanligt! Har du något tips på någon bra guide om hur man syr smock? Jag är nyfiken på att testa men är inte riktigt säker på hur man gör. /Märta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättelätt! Kolla här: https://www.youtube.com/watch?v=n9PfSK0aTW0

   Radera
 6. Sjukt fin! Jag hade en sjömansklänning när jag var typ fyra-fem år, och när jag hittade den hos föräldrarna häromåret så mindes jag precis hur roligt det var att svänga med kjolen. Blev sugen på att skaffa en i vuxenstorlek till mig själv, och nu ser jag ju att det går precis lika bra att sy den själv. Snyggt!

  SvaraRadera
 7. Hittade hit via "Anna ritar" och jisses vilken talang du är! Superfina klänningar du syr, inspirerad blir man! (:

  SvaraRadera
 8. Så Otroligt fin klänning! Blir sugen på att sy en likadan <3 Älskar verkligen modellen, den är väldigt vacker på dig!

  SvaraRadera
 9. Vilken superfin klänning. Duktig du är !

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg