Syresumé över 2013

Jag räknade ihop att jag sytt 16 klänningar och en liten jacka under året. Inte så mycket egentligen. 1,33 klänningar i månaden. Jag hade nästan förväntat mig mer men eftersom jag sytt stötvis under året och under långa perioder (för mig) inte sytt alls pga för mycket jobb och för lite tid är det förståeligt.

Flowerpower-klänningen gjorde succé på en 70-talsfest där Thomas och jag också kom på andra plats i danstävlingen. Det ni!


Jag har sytt inte mindre än fyra versioner av Gertie's Shirtwaistdress. Jag hann dessutom påbörja en femte... Man kan säga att årets förälskelse var just skjortklänningar. Så himla bra och sköna att ha på sig.

Nummer 1, nummer 2, nummer 3 och nummer 4.

Djungelklänningen, Den röda seglarstassen (som ju var både jacka och klänning), Tantklänningen och Påfågelklänningen. Alla väl använda utom kanske den bruna tantklänningen, Jag gillar nog helt enkelt inte bruna kläder.


Och så var jag ju med i Julias Mad Men Challenge. Det var roligt. Genom den hittade jag flera nya sybloggar att följa.


Gällande syresumé! Kolla in Lauren känd som Lladybird. Lauren har hunnit sy 86+ plagg (?!). Det är närmare 7,2 plagg i månaden. Galet produktiv trots ett heltidsjobb. Snacka om tidsdisponering. Hon har skrivit ett bra blogginlägg om det som kan vara intressant att läsa.

Det ni inte fått se så mycket av är de projekt som aldrig kommit längre än en toile. Jag har testat nya klänningsmodeller och påbörjat två olika sorters kappor i bomullstyg för att sen komma på att de inte var något att satsa på.

Jag ska göra någon slags inventering i min klädkammare de närmaste dagarna. Efter det ska jag göra upp en plan för hur 2014 borde se ut. Vilka målsättningar jag har, vad jag vill lära mig mera om och vad som borde finnas i min garderob. Alla dessa tankar kommer i ett kommande inlägg.

Gott nytt år, kära läsare.

Kommentarer

 1. You have made such beautiful dresses! I really like your style :)

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker kvinna du ÄR!! Det bara slog mig när det var så många fina bilder på dig i ett och samma inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack rara. Det var roligt att höra :)

   Radera
 3. Supervackra klänningar och väldigt inspirerande. Jag la Gerties bok i varukorgen och tryckte köpa. Om jag så lyckas sy 1 shirtwaistdress uner 2014 så kommer jag vara nöjd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Du fixar det. Googla lite på klänningen innan så märker du vad andra tyckt. Axlarna är ex väldigt breda på många. Men det är bara att ta bort lite från och det kan fixa när du har den på dig före du sätter på ärmarna. Ta inte bort sömsmånen bara :)

   Radera
 4. Den blå rutiga och djungelklänningen. Suck, så fina.

  SvaraRadera
 5. Oh, alla dina klänningar är så himla fina och vackra på dig. 70-tals klänningen är verkligen en av mina favoriter, adorable!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg